SAINT BOY KALTOINKOHDELTU OLYMPIALAISISSA

 

Saksalainen Annika Schleu  5-ottelun päätösottelussa hakkasi Saint Boy-hevosen yli lähtölinjan Tokion olympialaisissa. Hän piiskasi Saint Boy-hevosta useita kertoja ja potki kannuksilla kylkiin, kun se ei totellut Schleuta. Tilannetta läheltä seurannut Schleun valmentaja Kim Raisner kehotti lyömään hevosta kunnolla ja löi itsekin hevosta nyrkillä.

Raisner sai toimintansa takia kansainväliseltä lajiliitolta lähtöpassit olympiakisoista eikä päässyt osallistumaan valmentajana miesten kilpailuun.

Tässä toimivat väärin ratsastaja, valmentaja ja etenkin kilpailun tuomaristo, kun se ei puuttunut tilanteeseen aikaisemmin. Jos tilanteessa olisi menty sääntöjen mukaan, tuomariston olisi pitänyt puuttua asiaan heti kun hevosta alettiin hakkaamaan. Täytyy olla rohkeutta ja selkärankaa tehdä päätökset, jotka tuomaristolle kuuluvat.

 

Nykyaikaisessa viisiottelussa hevoset arvotaan ennen suoritusta, ja ratsastaja saa harjoitella hevosen kanssa 20 minuuttia. Laji on kehitetty ajatuksella kilpailla taidoilla, joita ratsuväki vaatii. Ratsastuskäytäntö nousee tästä perinteestä: ratsuväen sotilaalla ei ole ollut mahdollisuutta valikoida hevostaan.

 

 Saint Boy oli jo aiemmin kilpailussa käytössä venäläisellä kilpailijalla Gulnaz Gubaydullinalla . Hevonen ei ollut hypännyt aiemmassakaan suorituksessa, mutta eläinlääkäri ei ottanut sitä pois kilpailusta ja ottanut varahevosta käyttöön. Kisan vastuullinen eläinlääkäri mokasi pahasti.

 

 

Kilpailutilanteesta levinneet videot nostattivat mediassa kohun. (is.fi kirjoittaa asiasta)

https://www.is.fi/urheilu/art-2000008193213.html

 

Hevosen kohtelu on järkyttänyt maailmalla. Annika Schleu hakkasi Saint Boy-hevosta useita kertoja raipalla ja valmentaja Kim Raisner löi hevosta nyrkillä, minkä seurauksena hänet lähetettiin olympialaisista kotiin. (is.fi kirjoittaa asiasta)

https://www.is.fi/olympialaiset/art-2000008183073.html

 

Saksan eläinsuojeluyhdistys on tehnyt rikosilmoituksen saksalaisesta viisinotteluja Annika Schleusta sekä maajoukkuevalmentaja Kim Raisnerista. (yle.fi kirjoittaa asiasta)

https://yle.fi/urheilu/3-12058730

 

Saint Boyta Tokion olympialaisissa hakannut Annika Schleu kiistää syyllistyneensä eläinrääkkäykseen. ( yle.fi kirjoittaa asiasta)

https://yle.fi/urheilu/3-12055859

 

Tähtinäyttelijä Kaley Cuoco tarjoutuu ostamaan Tokion olympiakisoissa kaltoin kohdellun Saint Boy-hevosen. (is.fi kirjoittaa asiasta) & (iltalehti.fi kirjoitti asiasta)

https://www.is.fi/urheilu/art-2000008193478.html

https://www.iltalehti.fi/tokion-olympialaiset-2021/a/ff619ab3-3e86-4b84-9261-888516a5ae90

 

 

On todella surullista, että tällaista tapahtuu. On surullista, että viattomia eläimiä kohdellaan kaltoin. On niin väärin, että kultamitali menee hevosen tunteiden edelle. Järkyttävää on, että nainen voi hakata hevosen, pakottaa sitä vaikka hevonen pelkäsi, oli ahdistunut ja kauhuissaan. Hevonen ei halunnut radalle. Se pyöri ympyrää, peruutti, nousi pystyyn. Halusi pois kentältä.😢

On käsittämätöntä, että nainen hakkaa hevosen ja potkii kannuksilla kylkiin ja pakottaa hevosen väkivallalla kentälle. Se oli julmaa ja raakaa.

Muutaman esteen hevonen hienosti hyppäsi kunnes sitten lopulta kieltäytyi yhteistyöstä. Hevosen kanssa pitää muistaa ettei sitä voi pakottaa tekemään asioita väkivallalla vaan on oltava hyvät hevosenkäsittelytaidot. Uskon myös, että ratsastajan hermostumisen ja ahdistumisen hevonen vaistosi eikä voinut enää luottaa häneen ja yhteistyö päättyi siihen.

                                             

                                                                          










 




 

 

 

 

 

 

 

 

 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MYRSKYRIN MUISTOLLE

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

TAIVAS VARJELE! HUH HUH MINKÄ SHOW:N SUOMALAISHEVOSET H.V. TUURI & HIERRO BOKO JÄRJESTIVÄT!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

TAIVAS VARJELE, PASSIN LIINU!

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

CLICK BAIT & KING OF EVERYTHING KALMARIN TÄHDE

HUH HUH, HIERRO BOKO!

AUTETAAN YHDESSÄ LUONNONELÄIMIÄ

Kahtap Bolognassa kakkonen