TAIVAS VARJELE! SUOMALAISTAMMA DUSKTODAWN BOOGIE VOITTI ARVOSTETUN LÄHDÖN VINCENNESISSÄ

 


Dusktodawn Boogie emänsä Pine Top Boogien kanssa.
Kuva: Pauliina Tapola
(kuvia ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)



Dusktodawn Boogie
Kuva: Terhi Piispa - Helisten
(kuvia ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)




Dusktodawn Boogie
Kuva: Pauliina Tapola 
(kuvia ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)




Dusktodawn Boogie 
Kuva: Pauliina Tapola 
(kuvia ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)




Nyt tuli JYTKY!!!!!! Jihuuuuuuu!💥💥

Suomessa syntynyt Dusktodawn Boogie lensi loppusuoran ulkorataa pitkin voittoon 4-vuotiaiden Prix Charles Tiercelin -lähdössä Vincennesissä  9.1.2022. Lähtö oli myös karsinta Prix D´Ameriquen kansainväliseen Prix Ourasiin, joka ravataan 30.1.2022 ja voittajaa odottaa 135 000 euron ykköspalkinto.

Edestä startannut Inoubliable lähti hitaasti ja Dusktodawn Boogie jäi porukan hännille. Matkalla mentiin reipasta vauhtia kun 600m/ 09,9 ja 1100m/ 11,3-kyytiä.

Jean-Michel Bazire odotteli vetäviä selkiä eteen ja sai niitä. Loppukaarteessa hän nosti Dusktodawn Boogien kiriin ulkoradoille. Häijään Oriaseman kasvattama tamma lensi loppusuoran ( 06,7 /500m) voittoon ajalla 12,0a/2100m sekä  54 000 euron ykköspalkinnon. 












Mascate Matchin nimissä oleva SE-aika on kymmenyksen huonompi. Dusktodawn Boogie kukisti kovimmat ranskalaiset ja italialaiset nelivuotiaat hevoset. Dusktodawn Boogie on noussut ikäluokkansa Euroopan huipulle. Hyvä Boogie !!


Tamma sai nimensä upealle listalle sillä aikaisempia Prix Charles Tiercelin -voittajia ovat mm. Bold Eagle ja Face Time Bourbon sekä aikaisemmilta vuosilta mm. Ideal Du Gazeau, Ourasi ja Ready Cash.




                                                        ERIKOINEN RIITA


Hevonen vietiin Ranskaan sen takia, kun se ei saanut kilpailla Uudenmaan Upeimmassa.

Uudenmaan Upein on Vermon raviradalla ajettava ennakkomaksullinen ikäluokkakilpailu, jonka karsinnat piti ajaa Vermon raviradalla joulukuun puolivälissä. Uudenmaan Upeimpaan saavat osallistua Etelä-Suomen läänin alueella syntyneet hevoset, mutta karsintapäivän kilpailukutsuissa ei mainittu rajauksista, ja Kenneth Danielsen ilmoitti Dusktodawn Boogien ja toisen valmennettavansa Speedy Norwegianin mukaan karsintoihin.

Dusktodawn Boogie ja  Speedy Norwegian eivät täyttäneet kumpaakaan ehtoa, eli niistä ei ole maksettu ennakkomaksuja, eivätkä ne myöskään ole syntyneet vaaditulla alueella. Tämän takia Vermon ravirata eväsi niiden osallistumisoikeuden kisaan.

Säännöissä sanotaan, että rajoitukset pitää mainita kilpailukutsuissa, ja nyt rajoituksia ei mainittu. Säännöissä on myös kohta kilpailun järjestäjän virheestä, ja sen mukaan korvaus virheestä on neljännen palkinnon verran.

Tammojen Uudenmaan Upeimman karsinta peruttiin ilmoittautuneiden liian vähäisen määrän takia.Kenneth Danielsenin vaatii  29.12. ajetun finaalin neljännen palkinnon verran eli 3000 euroa.

Vermon raviradan kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi myöntää kilpailukutsun olleen puutteellinen, mutta ei sillä tavalla, että asiasta syntyisi korvausvelvollisuutta. Danielsenin hevosista ei ollut maksettu vaadittuja ennakkomaksuja, eivätkä ne olleet oikeutettuja osallistumaan synnyinpaikkansakaan perusteella.

Tämä on kuin tuhkimotarina nuoresta hevosesta, joka ei saanut väärinkäsityksien vuoksi 3-vuotiskauden lopun starttia Vermossa. Sen jälkeen kuljetus ei millään järjestynyt ennen joulua Pariisiin. Lopulta Kenneth Danielsen vei hevosen itse isänsä ja kaverinsa kanssa Pariisiin ja matka kesti lähes pari vuorokautta.




Kuva: terhi Piispa-Helisten 
(kuvia ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)
















Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MYRSKYRIN MUISTOLLE

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

TAIVAS VARJELE! HUH HUH MINKÄ SHOW:N SUOMALAISHEVOSET H.V. TUURI & HIERRO BOKO JÄRJESTIVÄT!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

TAIVAS VARJELE, PASSIN LIINU!

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

CLICK BAIT & KING OF EVERYTHING KALMARIN TÄHDE

HUH HUH, HIERRO BOKO!

AUTETAAN YHDESSÄ LUONNONELÄIMIÄ

Kahtap Bolognassa kakkonen