LÄÄKKEEN ANTAMINEN KISSALLE TYÖN JA TUSKAN TAKANA 😊


Lääkkeen antaminen kissalle voi olla työn ja tuskan takana. 
Kun on lääkkeen ottamisen aika, kissa rimpuilee, sylkäisee tabletin tai jopa ottaa kynnet tai hampaat avuksi. Tuttu tilanne?
Erityisesti kissat inhoavat, kun niitä pidetään paikoillaan. Ne ovat myös maun suhteen tarkkoja. Lääkkeet kun eivät aina maistu hyvältä.
 Onneksi markkinoille on tullut myös makulääkkeitä: muutamat antibiootit, kipulääkkeet ja matolääkkeet on maustettu lemmikille mieluisalla liha-aromilla. Niitä kannattaa kysellä eläinlääkäriltä, jos tietää kissan olevan hankala lääkittävä. Makutabletitkaan eivät kelpaa kaikille.
Tabletin piilottaminen makkaran sisään saattaa auttaa ja kissa nielaisee syötin. Nirsommat osaavat kuitenkin erotella herkun ja sylkäistä tabletin lattialle.
Lääkettä annettaessa kissa kannattaa kääriä pyyhkeen tai huovan sisään. Näin se ei pääse kynsimään. Tehtävään tarvitaan yleensä kaksi: toinen pitelee kissaa, toinen avaa kissan suun ja tiputtaa tabletin syvälle nieluun. Suu suljetaan pitämällä kättä kuonon ympärillä samalla kun toinen käsi hieroo lemmikin kurkkua. Se laukaisee nielemisrefleksin.
On tärkeää saada tabletti syvälle nieluun, ettei kissa pääse sitä sylkäisemään. Lääkkeen jälkeen kissalle voi antaa makupalan ja näin varmistaa, että se on todella niellyt tabletin.
Pillerin voi upottaa myös makutahnaan. Kissalle kannattaa ensin antaa pelkkää tahnaa ja katsoa, että tykkää mausta.

 Miamor kissan herkku
Mallastahna juustolla

toimi erinomaisesti kun
siihen sekoitti

lääkettä sekaan.
                    
Useimmiten päällystämättömän tabletin voi murskata jauheeksi ja sekoittaa pieneen määrään nestettä. Kannattaa kuitenkin ensin varmistaa apteekista, voiko näin tehdä. Päällystettyjä tabletteja ja kapseleita ei saa avata, sillä niiden tarkoitus on liueta hitaasti.
Tablettien lisäksi kissalle on olemassa lääkeliuoksia. Ne ovat hyvä vaihtoehto. Liuos lääkeruiskun avulla suuhun kulmahampaiden takaa kohti nielua. Lääkettä annetaan sitä mukaa kun eläin pystyy sitä nielemään.

 Tulehduskipulääke Metacam
 on lääkeliuos,
jota annetaan lääkeruiskulla
 
                                               

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MYRSKYRIN MUISTOLLE

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

TAIVAS VARJELE! HUH HUH MINKÄ SHOW:N SUOMALAISHEVOSET H.V. TUURI & HIERRO BOKO JÄRJESTIVÄT!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

TAIVAS VARJELE, PASSIN LIINU!

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

CLICK BAIT & KING OF EVERYTHING KALMARIN TÄHDE

HUH HUH, HIERRO BOKO!

AUTETAAN YHDESSÄ LUONNONELÄIMIÄ

Kahtap Bolognassa kakkonen