OLIKO SUOMENTOIVO KIPEENÄ ELITLOPPETISSA?


             

Jännityksellä odotettu Elitloppet kääntyi sunnuntaina rajuksi pettymykseksi suomalaisille.
Ensimmäinen suomalaisravurin Elitloppet-voitto jäi yhä kaukaiseksi haaveeksi. Elian Web sekä Chief Orlando hiipuivat karsintalähdöissään kauas finaalipaikoista.






                             ELIAN WEB


Jorma Kontion ajama Elian Web jaksoi johtaa kovatempoista karsintaeräänsä maalisuoran alkuun asti, mutta sen jälkeen ruunan voimat ehtyivät.

Selvään voittoon Solvallan kaviouralla runnoi koko matkan Elian Webiä hiostanut Cokstile, jonka kintereissä ei tuntunut minkäänlaista väsymystä. Sen aika 09,4a karsintalähtöjen nopein.

Elian Web sijoittui kuudenneksi ajalla 10,4a.










Valmentaja Katja Melkko ei osannut heti kilpailun jälkeen tarkalleen sanoa Elian Webin taipumiseen kommenttia.
Tiistaina hevonen tutkitaan. Sen jälkeen tiedetään enemmän. Kurkunpäässä saattaa olla tulehdus? Kilpailun jälkeen hevosen nenästä valui limaa, mutta ennen kilpailua sitä ei hevosesta pystynyt näkemään. Se oli pirteä, iloinen ja rento.


                                 





                                CHIEF ORLANDO


Ensimmäisessä karsintaerässä raskas juoksu kärkihevosen ulkopuolella koitui toisen suomalaisedustajan Chief Orlandon kohtaloksi. Ori jaksoi kamppailla maalisuoran alkuun, mutta sen jälkeen muut menivät siltä menojaan.

Selvästi kiriherkin oli Ranskasta saapunut Earl Simon, jolle Franck Ouvrie tarjosi huippureissun Chief Orlandon imussa. Earl Simonin voittotulos oli 09,5a, eli kymmenyksen hitaampi kuin Cokstilen.

Kuudenneksi jääneen Chief Orlandon aika oli 10,3a.











Hevonen sijoittui kuolemanpaikalta kuudenneksi eli oli viimeinen ravilla maaliin tullut. Mikä on arviosi, olivatko muut vaan parempia?
”Rikard sanoi, että hevonen painoi vaan liikaa (ohjille). Voimat vaan… Se on selvä, että selistä kiritään kovaa. Jos se ei olisi painanut noin paljon, en tiedä, olisiko se toinen voinut olla, mutta finaaliin se olisi voinut tulla.”

Oliko hevosella normikärryt?
”Hevonen meni hybrideillä, niillä millä se on aina mennyt. Varustus oli sama, millä se meni 09,8a Solvallassa juoksussa, jonka jälkeen se kutsuttiin Elitloppetiin.”

Odotukset olivat suomalaisilla kovat suomalaishevosista ylipäätään Elitloppetissa. Oliko karsiutuminen pettymys?
”Kun sitä toivoo finaalipaikkaa, niin karsiutuminen on pieni pettymys, mutta meidän kohdalla se selittyy paljon juoksupaikalla, että ei voi hevosta moittia. Cokstile taas voitti kuolemanpaikalta, mutta se on laiska hevonen. Sellaiselle se paikka sopii paremmin. Meillä oli hevosessa liikaa atakkia. Kun olisi tämän (juoksupaikan) etukäteen tiennyt, olisi jätetty jotain lappuja pois.”

Miten korona-aika näkyi, oliko Solvallassa kuin autiomaassa?
”Täällä tallit ovat vartioituja eikä tänne muitakaan pääse. Eihän tämä Elitloppetilta tunnu. Kun miekii ajoin ekan lämmityksen hevosella, ei etusuoralla ollut kuin muutama kuvaaja.”

Miltä hevonen olemus näytti startin jälkeen?
”Tuossa se hirnuu. Heti sillä oli nälkä.”

Onko Kymi GP mielessä?
”On, tottakai. Ei tolle hevoselle ole kuin avoimia lähtöjä ja se on kotiradan kisa, jos meidät vaan huolitaan mukaan.”
”Suomeen tullaan alkuviikosta, se oli jo päätetty ennen Elitloppetia. Huomenna (maanantaina) lähdetään, hevoset, ihmiset ja kaikki. Tiistaina ollaan kotona.”



                                      




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MYRSKYRIN MUISTOLLE

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

TAIVAS VARJELE! HUH HUH MINKÄ SHOW:N SUOMALAISHEVOSET H.V. TUURI & HIERRO BOKO JÄRJESTIVÄT!

TAIVAS VARJELE, PASSIN LIINU!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

HUH HUH, HIERRO BOKO!

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

CLICK BAIT & KING OF EVERYTHING KALMARIN TÄHDE

Kahtap Bolognassa kakkonen

KAPTAH VOITTOON BOLOGNASSA