TUHKIMOTARINA HEVONEN HICKOTHEPOOH

 





Hickothepooh ⭐
Kuva: Terhi Piispa - Helisten
(kuvia ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)






Hickothepooh teki historiaa olemalla ensimmäinen norjalainen hevonen, joka on voittanut Finlandia Ajon. Lisäksi  varmisti paikkansa Tukholman Elitloppettiin toukokuun lopussa.














Hickothepooh , tai tuttavallisemmin Hicko teki historiaa voittamalla lähdön. Ohjastaja Vidar Hop teki norjalaisesta ravihevosesta Hickothepooh ensimmäisen. Hicko sai voitosta vaaleanpunaisen lipun Elitloppettiin joka on suuri ravikilpailu. Hevosen omistaja on  Ernestas Tijunelis.





























 

Vuonna 2019 hevonen kävi todella lähellä kuolemanportteja. Ruuna oli tottunut lentämiseen, mutta oli matkustanut vain konteissa. Ensimmäistä kertaa hän käyttää ramppia noustessa lentokoneeseen , mutta se meni todella pahasti pieleen.


Hevonen pelästyi, heittäytyi taaksepäin ja viilsi kaulansa teräsreunalla. Vain yksi millimetri päävaltimosta. Siinä oli kyse elämästä ja kuolemasta. Verenhukan takia tilanteessa oli todelliset vaarat. Hevonen oli hyvin lähellä kuolla.


Lentokentällä ei ollut eläinlääkäriä, joten Ernestas Tijunelis otti hevosensa ja lähti ajamaan hevosautolla noin 30km lähimmälle eläinlääkäriklinikalle.


Siellä ommeltiin 60 tikkiä.

60 tikkiä. Se kertoo miten iso ja syvä haava oli kaulalla. On ihme, että tämä taisteli- ruuna on vielä elossa.

 

Ernestas Tijunelis oli onnellinen, että hevonen selvisi, mutta pelkäsi tulevaa koska hevoset käsittelevät tällaiset asiat yleensä hyvin huonosti.

 

Hieman yli puoli vuotta myöhemmin hevonen oli valmis taas starttamaan. Hickothepooh voitti heti lähtönsä, mutta silti jotain oli vialla.  ”Juoksun ilo oli kadonnut, eikä hän toiminut niin kuin pitäisi. Sinun ei pitäisi pyytää hevosia juoksemaan, jos he eivät halua, Tijunelis sanoo”.

 

Hickothepooh tuli kuitenkin vielä takaisin vahvempana. Hevonen sai apua henkisesti ja fyysisesti. Siihen auttoi se, että teki jotain aivan erilaista.   Hän aloitti kouluratsastuksella, uimaharjoittelulla ja lopulta ravin ilo palasi.

 

Ei ole siis mikään ihme, kun tämän tarinan on nyt kuullut miksi Ernestas Tijunelisellä kyyneleet valuivat lähdön jälkeen, kun hevonen voitti Finlandia-Ajon.

Toivon heille kaikkea hyvää tulevaisuuteen.

 



 


 

 





     💖HICKOTHEPOOH💖

 

·      ruuna

·      Syntynyt: 2.6.2012 Norja

·      Kasvattaja: Torbjörn Selvåg

·      Omistaja: Stall Sörlie Kiosk

·      Valmentaja: Trond Anderssen

·      Ennätys: 09,9

·      Voittosumma: 306 794€

·      90 starttia  23-13-10

·      isä: Triton Sund 09,9

·      emä: Hilarious Face

 













 



 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MYRSKYRIN MUISTOLLE

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

TAIVAS VARJELE! HUH HUH MINKÄ SHOW:N SUOMALAISHEVOSET H.V. TUURI & HIERRO BOKO JÄRJESTIVÄT!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

TAIVAS VARJELE, PASSIN LIINU!

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

CLICK BAIT & KING OF EVERYTHING KALMARIN TÄHDE

HUH HUH, HIERRO BOKO!

Kahtap Bolognassa kakkonen

KAPTAH VOITTOON BOLOGNASSA