PÄIVÄRETKI UUTELAN LUONTOPOLULLA

 

 


 

 


 

Uutela on ulkoilupuisto Vuosaaressa Itä-Helsingissä. Alue sijaitsee Vuosaaren kaakkoisnurkassa ja on kolmelta suunnalta meren ympäröimä.














 



Uutelan läpi kulkee noin neljä kilometriä pitkä luontopolku, jonka varrella on muun muassa hyvin monipuolista kasvillisuutta ja maastoa: rantakallioita, erilaisia metsätyyppejä, niittyjä ja lehmien laitumia sekä Särkkäniemen luonnonsuojelualue.
















 

Uutelan kahdeksikon muotoinen luontopolku koostuu kahdesta eripituisesta kierroksesta, joista voit kiertää joko toisen tai molemmat.

 

 Metsä- ja laidunmaisemia – kierroksen

pituus on noin 2,5 km. Sen aloituspiste

ja opastaulu sijaitsevat Uutelantien varressa.

 

Kluuvijärviä ja rantaniittyjä– kierroksen

 pituus on noin 1,5 km. Sen aloituspiste sijaitsee Särkkäniemen luonnonsuojelualueen

pysäköintipaikan vieressä, noin 1,5 km päässä

Uutelan pääopastaulusta. Luontopolku kulkee pääasiassa ulkoiluteitä pitkin.














 








 

PÄIVÄRETKELLE MUKAAN

 

Retkeily rentouttaa ihmistä nykyisen kiireisen elämän keskellä. Lyhytkin lenkki lähiluonnossa tekee hyvää.  Pääsy luontoon ja hienot maisemia virkistävät mieltä. Kun on retkellä muistaa nopeasti, miten hyvältä ulkona ja luonnon keskellä oleminen tuntuu. Muutaman tunnin lähiretkelle voi lähteä vaikka  kotinsa lähiympäristöön. Hieno elämys.

 

Päiväretki luontoon hyvällä säällä ei vaadi kovinkaan ihmeellisiä varusteita:

 

 

EVÄÄT

 Myslipatukat ilman suklaata ovat hyvin säilyviä ja kevyitä eväitä. Niistä saa paljon energiaa. Muita kylmänä syötäviä eväitä ovat perinteiset leivät. Salaatit, kurkut ja muut vihannekset raikastavat leipää. Täyttävyyttä saadaan esimerkiksi paistetusta tai keitetystä kananmunasta. Leivät voi myös korvata rukiinen karjalanpiirakoilla, pasteijoilla tai croissanteilla.























 

Eväitä pakatessa nesteet tuovat suurimman osan repun painosta. Juomaa on kuitenkin oltava riittävästi mukana varsinkin, jos on päivän retkellä. Kuumalla säällä nestettä tarvitaan enemmän kuin kylmällä. Veden lisäksi eväsjuomaksi voi ottaa mukaan mehua.

   







 

 

VARUSTEET

Jalkineiden tulee olla hyvät ja tukevat. Hyvät jalkineet varmistavat  jaksamista, sillä jalat jaksavat retkeilyä  paremmin ja myös selkä kiittää hyvistä jalkineista.

 

 

 

REPPU

 Vesi, eväät ja muut varusteet pakataan reppuun. Sopiva tilavuus päivärepulle on noin 20-35 litraa. Kaikki varusteet mahtuvat mukavasti reppuun ja ylimääräisille tavaroille jää vielä tilaa. Reppua valitessa kannattaa kiinnittää huomiota, että reppu istuu mahdollisimman hyvin selkään ja on tukevan tuntuinen.









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MYRSKYRIN MUISTOLLE

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

TAIVAS VARJELE! HUH HUH MINKÄ SHOW:N SUOMALAISHEVOSET H.V. TUURI & HIERRO BOKO JÄRJESTIVÄT!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

TAIVAS VARJELE, PASSIN LIINU!

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

CLICK BAIT & KING OF EVERYTHING KALMARIN TÄHDE

HUH HUH, HIERRO BOKO!

AUTETAAN YHDESSÄ LUONNONELÄIMIÄ

Kahtap Bolognassa kakkonen