VEERA-DELFIINI ON KUOLLUT

 




Veera oli yksi neljästä Tampereen Särkänniemen delfinaarion delfiinistä, jotka siirrettiin vuonna 2016 Attican eläinpuistoon Kreikkaan. Vuonna 2020 se siirrettiin Oltremare-puistoon Italiaan, jossa se kuoli yllättäen 1.6.2021. Eläinsuojelujärjestö oli jo aiemmin arvioinut, että Veera ei kestä toisen siirron rasitusta. Kuolinsyyksi epäillään sydämenpysähdystä.

 Veeran tarkkaa kuolinsyytä ei vielä tiedetä. Dolphinaria-Free Europe -järjestön mukaan syynä on sydänkohtaus. Veeran aivot ja sisäelimet olivat kunnossa. Kuitenkaan esimerkiksi virusta kuolinsyynä ei voida sulkea vielä pois. Tarkkaan kuolinsyyhyn menee  2–3 viikkoa.

                    


Veera-delfiini syntyi vuonna 1978, eli se oli kuollessaan noin 43-vuotias. Pullokuonodelfiinit elävät keskimäärin 40-60-vuotiaiksi.

Kolme päivää ennen kuolemaansa se lopetti syömisen, jolloin italialaisesta eläintarhasta otettiin yhteyttä Kreikkalaisen Attica-eläintarhan delfinaarion johtajaan Robert Gojcetaan. Veeraa yritettiin hoitaa, mutta epäonnisesti. Delfinaarion hoitajat löysivät sen altaan pohjasta tiistaiaamuna 1.6.2021.


Veera oli yksi neljästä tamperelaisen Särkänniemen viimeisestä delfiinistä. Veera-delfiini siirrettiin Delfin, Leevin ja Eevertin kanssa Kreikkaan Attican eläinpuistoon vuonna 2016.



Vuonna 2018 Attican eläintarhan omistaja Jean-Jacques Lesueur kertoi, että Veeralle etsittiin uutta kotia pian siirron jälkeen.

Veera siirrettiin Italiaan Riccionessa sijaitsevaan Oltremare-puistoon viime kesänä.Veera viihtyi elämänsä viimeiset 10 kuukautta paremmin Italiassa kuin Kreikassa. Syy on se, että vanhat naarasdelfiinit viihtyvät ennemmin naaraiden kuin urosten seurassa.

Atticassa Veera oli yksin kuuden urosdelfiinin kanssa. Italiassa se oli viiden naaraan ja kahden uroksen kanssa.

Särkänniemen kaksi viimeistä delfiiniä, eli Leevi ja Eevertti ovat vieläkin Attican eläintarhassa. Särkänniemestä siirretty lähes 40-vuotias Delfi-delfiini kuoli Kreikassa vuonna 2017, vain vajaa puoli vuotta Kreikkaan siirron jälkeen. Delfin kuolinsyy oli sama sydämenpysähdys, mitä epäillään Veeran kuolisyyksi.

 Särkänniemen delfinaario lopetettiin Tampereella ja neljä delfiiniä siirrettiin Attica Parkiin Kreikkaan vuonna 2016 ja tämä sai julkisuudessa aikaan valtavasti keskustelua, sillä eläimet siirrettiin keskellä yötä, eikä Särkänniemi tiedottanut asiasta etukäteen.


 Tässä uutiset:

 https://yle.fi/uutiset/3-9125712

 https://yle.fi/uutiset/3-9125879

 https://yle.fi/uutiset/3-9125861


 Mitä kuuluu Leeville ja Eevertille kotona Kreikassa sen voit lukea tästä linkistä:

 https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mita-sarkanniemesta-siirretyille-delfiineille-kuuluu-veera-siirrettiin-italiaan-viime-vuonna-elainsuojelujarjesto-en-pida-tata-millaan-tavalla-hyvana-asiana/8100696#gs.4xvo1k

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MYRSKYRIN MUISTOLLE

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

TAIVAS VARJELE! HUH HUH MINKÄ SHOW:N SUOMALAISHEVOSET H.V. TUURI & HIERRO BOKO JÄRJESTIVÄT!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

TAIVAS VARJELE, PASSIN LIINU!

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

CLICK BAIT & KING OF EVERYTHING KALMARIN TÄHDE

HUH HUH, HIERRO BOKO!

AUTETAAN YHDESSÄ LUONNONELÄIMIÄ

Kahtap Bolognassa kakkonen