Autetaan yhdessä luonnoneläimiä



 


Autetaan yhdessä eläimiä. Kuiva ja kuuma koettelee kaikenlaisia eläimiä. Etenkin lämpimät kesäkelit ovat luonnoneläimille raskasta aikaa. Tämä ei ole mikään leikin asia vaan eläinten hätätila. Monet luonnoneläimet, kuten siilit, oravat ja rusakot vaeltelevat nyt ympäriinsä helteistä ja kuivuudesta nuupahtaneina.  Kuivuus koskettaa lähes kaikkia luonnoneläimiä. Nämä kelit ovat olleet tosi ankarat.



Luonto huutaa vettä tällä hetkellä. Moni sanoo, että kyllähän luonnoneläimet järveen löytää, mutta ei se mene niin. Ei siili voi vain lentää hakemaan puhdasta vettä järvestä. Nyt kaikki apu ihmisiltä on tarpeen,

 

Siili- ja oravaemot ovat kovilla. Kun eläin kuivuu, se jää kyhjöttämään ja nyhjöttämään jonnekin tai sitten se vain pyörii ympyrää.

Voit olla avuksi luonnoneläimille, siileille ja muille eläimille laittamalla pihoille matalia astioita, joissa on puhdasta juomavettä. Puhdas vesi kelpaa kaikenlaisille eläimille. Autetaan yhdessä.

Eläinten auttaminen on helppoa: Puhdasta vettä laakeissa astioissa sekä näkyville paikoille, että puskien juurille. Vesi kannattaa vaihtaa päivittäin.

Vesiastioiden valinnassa pitää kuitenkin huomioida se, että astia on niin matala, etteivät vaikkapa janoiset siilin poikaset pääse hukkumaan astiaan. Siilille parempi on matala lautanen. Savinen kukkaruukun alunen on hyvä. Siili saattaa mennä siihen uimaan, käydä viilentämässä masuaan.

Jos laitat ison astian pihalle, niin kannattaa laittaa keppi ja kiviä pohjalle, jotta oravat tai muut pienet eläimet pääsevät kiipeämään ylös astiasta.

Kerrostalojen pihapiireissä pienilläkin viheralueilla on luonnoneläimiä, joille vedensaanti voi helteillä olla vaikeaa.

 

 Vettä eläimille laittaessa huomioithan seuraavat asiat:

 

 ·       Vesi tulee vaihtaa päivittäin

 ·       Astioiden tulisi olla matalareunaisia

 ·       Vettä voi laittaa myös muoviastioihin

 

Aloitetaan juottohaaste. Anna luonnon eläimille vettä. Ota kuvia ja haasta työkaverit, ystävät ja läheiset mukaan.

 

Tässä on minun kuvat haasteeseen:





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MYRSKYRIN MUISTOLLE

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

TAIVAS VARJELE! HUH HUH MINKÄ SHOW:N SUOMALAISHEVOSET H.V. TUURI & HIERRO BOKO JÄRJESTIVÄT!

TAIVAS VARJELE, PASSIN LIINU!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

CLICK BAIT & KING OF EVERYTHING KALMARIN TÄHDE

HUH HUH, HIERRO BOKO!

Kahtap Bolognassa kakkonen

KAPTAH VOITTOON BOLOGNASSA