ETONNANT JÄRJESTI ISON YLLÄTYKSEN PRIX DU BORBONNAIS -KILPAILUSSA

 



Etonnant järjesti ison yllätyksen ravimaailmalle kirimällä Prix du Borbonnais -kisan voittoon Vincennesissä 12.12.2021. Face Time Bourbon sai tyytyä kakkossijaan Prix d’Amériquen toisessa karsintalähdössä.

Kärkipaikka vaihtui alkumatkalla tiuhaan. Ensin keulaan meni Frisbee d’Am. Sen jälkeen johtopaikan haki Zacon Gio. Sitten oli Etonnantin vuoro mennä kärkeen. Vielä vaihtui keulapaikka kertaalleen, kun kolmatta rataa pitkään kiertänyt Face Time Bourbon eteni johtopaikalle.





Eric Raffin kannusti Face Time Bourbonin irti muista loppusuoran alussa. Etumatkaa oli jo selvästi, mutta Vincennesin loppusuora on pitkä. Etonnant kiri hurjaa vauhtia, ja superori  lensi ohi suursuosikin. Raffin teki kaikkensa Face Time Bourbonin kärryillä, mutta Etonnant painui ohi. Norjalaistamma Rebella Matters kiri terävästi kolmanneksi ja varmisti myös paikan Prix d’Amériqueen.



Etonnant juoksi hienon voittotuloksen 11,4/2850m, joka on uusi kilpailuennätys. Entinen oli Bird Parkerilla, joka ravasi vuonna 2017 voittotuloksen 12,4 ja kukisti Bold Eaglen.

Face Time Bourbon hävisi edellisen kerran Ranskassa helmikuussa Prix de France -lähdössä, kun Délia du Pommereux järjesti jättiyllätyksen terävällä loppukirillä. Sen tappion jälkeen ohjastaja Björn Goop vaihdettiin Eric Raffiniin.

Etonnantissa valmentaja  Richard Westerink on saanut seuraajan kaksinkertaiselle Elitloppetin voittajalle ja viisi miljoonaa euroa tiennanneelle  Timokolle. Etonnat on kuten isänsä kivikova, joka ei taivu, vaan jatkaa ja jatkaa perille asti. Kerrassaan upea hevonen ja upea voitto.













Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MYRSKYRIN MUISTOLLE

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

TAIVAS VARJELE! HUH HUH MINKÄ SHOW:N SUOMALAISHEVOSET H.V. TUURI & HIERRO BOKO JÄRJESTIVÄT!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

TAIVAS VARJELE, PASSIN LIINU!

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

CLICK BAIT & KING OF EVERYTHING KALMARIN TÄHDE

HUH HUH, HIERRO BOKO!

AUTETAAN YHDESSÄ LUONNONELÄIMIÄ

Kahtap Bolognassa kakkonen