Autetaan Ukrainan sotaeläimiä

 







Ukrainan sotaeläimet tarvitsevat apua. Sodan jalkoihin ovat jääneet lukuisat eläimet, joille ilmahälytykset, sodan äänet ja ruokapula ovat aiheuttaneet jatkuvaa stressiä. Autetaan eläimiä niin kauan kuin he apua tarvitsevat.

Eläimet ovat edelleen sotien armoilla. Eläinten rooli sodassa on pelätä ja kokea valtavan suurta stressiä. Etenkin Ukrainassa, jossa ei ole edes Kiovan eläintarhaa kyetty evakuoimaan. Ilmahälytykset kestävät tunnista kolmeen tuntiin, ja niitä saattaa olla useampia päivässä.

Ukrainassa lemmikeillä on sentään pääsy väestönsuojiin. Suomessa on toisin, sillä väestönsuojat on tarkoitettu vain ihmisille. Täällä Suomessa koirat, kissat, marsut, kilpikonnat täytyisi jättää hätävaran turvin asuntoon odottamaan, että ihmiset palaavat pommisuojistaan mikäli lemmikkieläimen omistaja päätyisi sellaiseen ratkaisuun.


Lähtiessään eläintarhasta eläimillä on vähemmän vaihtoehtoja kuin yhdelläkään ihmisellä. He pääsevät vain kaduille tankkien seuraksi.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/02e5cff4-353c-4440-8c03-66bedc91914c


Puolalainen Jakub Kotowicz on tehnyt arvokasta työtä sodan alettua. Hän on tehnyt töitä yötä päivää, jotta saisi pelastettua ja hoidettua kaikki Ukrainasta evakuoidut ja haavoittuneet eläimet. Osa eläimistä on saatu jo adoptoitua uusiin koteihin, mutta vain pieni osa pelastetuista eläimistä on löytänyt takaisin omien omistajiensa luo.   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008702629.html

 

 

 

Miten voit auttaa Ukrainan sotaeläimiä?

 

Suomen eläinsuojelu ry SEY listasi Facebookissa tahoja, joiden kautta voi auttaa Ukrainan eläimiä.

Yksityishenkilöt kuin yrityksetkin ovat ryhtyneet auttamistoimiin Ukrainan sodan vuoksi. Apuun ovat rientäneet myös eläinsuojelujärjestöt. Suomen eläinsuojelu ry SEY julkaisi helmikuun lopulla:  https://www.facebook.com/elainsuojelu/posts/7277207778986539 listan järjestöistä, joiden kautta Ukrainan eläimiä on mahdollista auttaa.

Suomen eläinsuojelu SEY julkaisi maaliskuussa facebookissa:

Haluatko sinäkin auttaa Ukrainan eläimiä rahalahjoituksella? Lahjoituksen voi tehdä suoraan Ukrainan eläimiä auttavalle järjestölle” 

https://sey.fi/miten-ukrainan-elaimia-voi-auttaa/?fbclid=IwAR2GXxWEhZj51gvI887Hmh1XCsCD4G_L6YQdk8K8o3t-x_UQHVx0KxTfmSU

”Mikäli haluat tehdä lahjoituksen Ukrainan eläimille SEYn kautta, ohjaamme rahat eteenpäin luotettaviksi katsomillemme järjestöille. Tee lahjoitus osoitteessa: 

https://sey.fi/ukraina/?fbclid=IwAR3iZvZYD6rzSChrpgG62jriAcm2nNurU_G7qCKDyowionDyHnp0YoIpZio#lahjoitus

Tai tee tilisiirto lahjoitustilillemme. Lahjoitustilinumeromme on FI97 8000 1901 0617 63.

Tai kirjoita viestikenttään ”Ukrainaan ohjattavat lahjoitukset”. Käytäthän viitenumeroa 1122”

 

 

Suomen eläinsuojelu SEY lahjoitti maaliskuussa 10 000 euroa Ukrainan eläinten auttamiseksi

https://sey.fi/sey-lahjoittaa-10-000-e-ukrainan-elainten-auttamiseksi/?fbclid=IwAR0_zmUkMM8c2OM8TlPPDIwz77yP5aipuqCRx8bAPGAbRhYjP31al7f034U

 

Suomen eläinsuojelu SEY on saanut kahden viikon aikana lahjoitettua rahaa yli 30 000 euroa Ukrainan eläinten auttamiseksi. 

https://sey.fi/sey-ohjasi-29-000-e-lahjoitusrahoja-ukrainan-elaimille/

Kiitos teille lahjoittajille. Teidän ansiostanne moni eläin saa tarvitsemansa avun.

SEY kerää edelleen lahjoituksia Ukrainan eläinten hyväksi. Ohjaavat lahjoituksesi Ukrainan eläimiä auttaville, luotettaviksi katsomille järjestöille. 

 https://sey.fi/ukraina/?fbclid=IwAR3iZvZYD6rzSChrpgG62jriAcm2nNurU_G7qCKDyowionDyHnp0YoIpZio#lahjoitus

 

 

UAnimals auttavat eläinten turvakoteja taloudellisesti, tarjoavat heille ruokaa ja yrittävät evakuoida eläimiä muihin maihin.

https://www.patreon.com/uanimals

https://www.facebook.com/UAnimals.official/

 

Eurogroup For Animals   yli 40 vuoden ajan Yleiseurooppalaisena eläinsuojelujärjestönä Eurogroup For Animals -järjestön ensisijaisena tavoitteena on parantaa mahdollisimman monen eläimen hyvinvointia ja puolustaa eläinten etuja.

https://www.facebook.com/eurogroupforanimals/about/?ref=page_internal

https://www.eurogroupforanimals.org/news/how-you-can-support-animal-protection-organisations-ukraine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MYRSKYRIN MUISTOLLE

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

TAIVAS VARJELE! HUH HUH MINKÄ SHOW:N SUOMALAISHEVOSET H.V. TUURI & HIERRO BOKO JÄRJESTIVÄT!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

TAIVAS VARJELE, PASSIN LIINU!

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

CLICK BAIT & KING OF EVERYTHING KALMARIN TÄHDE

HUH HUH, HIERRO BOKO!

AUTETAAN YHDESSÄ LUONNONELÄIMIÄ

Kahtap Bolognassa kakkonen