TAIVAS VARJELE! WOU, MIKÄ JUOKSU ETONNANT !!!

 

Etonnant Elitloppet-voittaja 2022⭐
Kuva: Terhi Piispa-Helisten (kuvia ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)


Elitloppet järjestetään vuosittain toukokuun viimeisenä sunnuntaina. Elitloppet-viikonloppu on yksi Ruotsin suurimmista vuosittaisista urheilutapahtumista. Elitloppet on kansainvälinen kutsukilpailu, jossa ennen finaalia ajetaan kaksi kahdeksan hevosen karsintalähtöä. Kummastakin neljä parasta pääsee samana päivänä ajettavaan loppukilpailuun, jonka voittaja saa 5 miljoonaa kruunua eli noin 476 500 €. 

Ravimaailma sai kokea sellaisen show näytöksen tämän vuoden Elitloppet-finaalissa 29.5.2022, että oksat pois. Huh huh!

Ensimmäisessä karsinta-lähdössä Etonnant oli neljäs finaaliin selvinnyt. Jätti taakseen karsinta-lähdössä Cokstilen ja Vernissage Grifin. He eivät pysyneet tämän upean ranskalaisoriin vauhdissa mukana. Ensimmäiset 500 m / 08,2, 1000 m / 09,2 ja viimeiset 500 m / 08,9.

Finaalissa lähdön suosikki Don Fanucci Zet laukkasi lähtökiihdytyksessä. Click Bait meni keulaan. Ensimmäiset 500 m / 06,6 ja 1000 m / 08,0. Etonnant juoksi neljännessä ulkona. Etusuoralla kolmannessa ulkona juossut Vivid Wise As lähti kolmannelle radalle, ja Etonnant lähti Vivid Wise Asin perään. Vivid Wise As eteni johtavan rinnalle ja Etonnantilla alettiin pakittaa takaisin parijonoon. Kiinnioton yhteydessä Etonnant laukkasi ja oli ihan uskomatonta, miten ori selvisi nopeasti raville ja pääsi takaisin toiselle radalle jonoon. Pian oltiin taas ulkoradoille, kun Etonnant lähti kiertämään kolmannelle Önas Princen perään. Loppukaarteessa hevoset olivat tiiviissä porukassa ja Etonnant lennokkaassa vauhdissa ulkoradoilla. Loppusuoran alussa Timokon ja Migrainen poika Etonnant tuli viidettä rataa pitkin lentäen. Önas Prince laukkasi loppusuoran alussa ja kiritilat aukesivat Hail Marylle, joka siirtyi johtoon mutta Etonnant ei ollut vielä sanonut viimeistä sanaa ja tuli lentäen loppusuoraa viidettä rataa pitkin ja loppumetreillä selvään voittoon. Myöhään kiritilat aukesivat Mister F Daagille ja se ehti vielä terävällä kirillä kolmanneksi. Vivid Wise As kesti johtavan rinnalta neljänneksi. Click Bait oli viides.




Ykköspalkinto oli 476 500 € ja Etonnantin voittoaika 1609 m/ 09,2a. Etonnantin isä Timoko on voittanut Elitloppetin vuosina 2014 ja 2017 ja tienannut yli 5 miljoonaa euroa.






Etonnantin isä:
Timoko kaksinkertainen Elitloppet - voittaja vuosina 2014 ja 2017
 ja voittosumma yli 5 miljoonaa euroa.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten (kuvia ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)


Timokon ja Migrainen poika Etonnant Elitloppet - voittaja 2022⭐
Kuva: Terhi Piispa - Helisten (kuvia ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MYRSKYRIN MUISTOLLE

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

TAIVAS VARJELE! HUH HUH MINKÄ SHOW:N SUOMALAISHEVOSET H.V. TUURI & HIERRO BOKO JÄRJESTIVÄT!

TAIVAS VARJELE, PASSIN LIINU!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

Kahtap Bolognassa kakkonen

CLICK BAIT & KING OF EVERYTHING KALMARIN TÄHDE

HUH HUH, HIERRO BOKO!

KAPTAH VOITTOON BOLOGNASSA