TAIVAS VARJELE! WAU, MIKÄ JUOKSU ATUPEM!

 

Atupem 💖
Kuva: Anette Naroma
( kuvia ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)


Taivas varjele! Huh huh minkä show:n tuhkimotarina hevonen Atupem järjesti! Ihan jäätävä juoksu! Atupem oli yli kaksi vuotta poissa kilparadoilta. Hevonen palasi radoille 4.4.2022 Jyväskylässä, kun se juoksi koelähdön hyväksytysti 21, 4ake. Nyt voitti jo Joensuu-Ajon. Hyvät tulee aina takaisin💖



Atupem 💖
Kuva: Anette Naroma
( kuvia ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)


Atupem voitti kolmatta kertaa Joensuu-Ajon. Aikaisemmat voitot tulleet vuosina 2018 ja 2019.

Tänään oli Joensuu-Ajossa tulinen kiihdytys, kun yhteen ottivat Callela Ikaros ja Majestic Man, mutta Majestic Man sai pidettyä lopulta keulapaikan. Sitten tuli Martin De Bos rinnalle vaatimaan vauhtia. Atupem oli kolmannessa parissa ulkona.  Sieltä Andover Hall ja Rudy Rosen poika lähti lentävään kiriin viimeisellä takasuoralla edeten kärjessä olleiden Majestic Manin ja Martin de Bosin ulkopuolelle. Loppusuoralla Atupem lensi voittoon. Hyvän juoksun teki myös Martin de Bos, joka oli toinen ja Callela Ikaros kiri kolmanneksi.

 



KUKA ON ATUPEM?

 

Antero Tupamäen kasvattama ja omistama Atupem aloitti kolmevuotiaana uransa hienolla voitolla, mutta seuraavat kolme starttia päättyivät laukkaan. Atupem kilpaili tuolloin Tuomas Korvenojan valmennuksessa.

4-vuotiaana voitti viisi lähtöä peräkkäin ja kasvattajakruunussa oli toinen. 5-vuotiaana Atupem juoksi Isla-ajossa Suomen ennätyksen 12,4ke ja voitti Joensuu-ajon.

6-vuotiaana Atupem kuului Suomen parhaimpiin ravureihin. Ori voitti mm. Seinäjoki-ajon, Joensuu-ajon, Tammer-ajon ja oli toinen Suomen Mestaruudessa.

Ori voitti vuonna 2019 Seinäjoki Racen, mutta seuraavassa kilpailussa Olympiaraveissa Åbyn Olympiatravetissa sai haavan jalkaansa, jonka paraneminen pitkittyi.

Keväällä 2020 startin jälkeen jalkaan tuli jännevamma.  Atupem on toiminut vuodesta 2020 siitosoriina ja vuonna 2022 on 32 jälkeläistä.

Atupemin isä on Andover Hall 09,4a ja emä Rudy Rose 12,0aly. Rudy Rose voitti urallaan mm. Villinmiehen tammakilvan, Festivaali-ajon ja Isla-ajon.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MYRSKYRIN MUISTOLLE

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

TAIVAS VARJELE! HUH HUH MINKÄ SHOW:N SUOMALAISHEVOSET H.V. TUURI & HIERRO BOKO JÄRJESTIVÄT!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

TAIVAS VARJELE, PASSIN LIINU!

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

CLICK BAIT & KING OF EVERYTHING KALMARIN TÄHDE

HUH HUH, HIERRO BOKO!

AUTETAAN YHDESSÄ LUONNONELÄIMIÄ

Kahtap Bolognassa kakkonen