TAIVAS VARJELE, MITKÄ KRITERIUM-KARSINNAT JUOSTIIN TEIVOSSA!!!

 


Huh huh, mitkä kriterium-karsinnat juostiin Teivossa 20.9.2022. 

Vuodesta 1972 lähtien ajettu Lämminveristen Kriterium on yksi nuorten hevosten suurkilpailuista.Ikäluokan paras Suomessa syntynyt kolmevuotias palkitaan 1.10.2022 ajettavassa finaalissa 90.000 euron ykköspalkinnolla. Kilpailumatka on 2600 metriä. Karsintalähtöjä Kriteriumiin järjestetään enintään kuusi kappaletta, ja ne kilpaillaan 1,5–2 viikkoa ennen finaalia.

 

Alku lähti käyntiin odotetusti lähdössä kolme, kun super varsalupaus Corazon Combo, joka voitti Vermossa 13.4.2022 Tetrick Wanian nappasi helposti finaalipaikan. Helppo ja hallittu voitto.





Sen jälkeen alkoi tapahtumaan. Lähdössä neljä odotettiin kaksikkoa   EL Kickoffin ja Halley Wanian kaksinkamppailua paremmuudesta mutta toisin kävi.

Suosikkipari juoksi rinnakkain ja maalisuoralla karkasivat kaksinkamppailuun voittotaistoon, mutta toisessa parissa ulkona ravannut Everlasting Boogie jolla oli 1600 euroa rahaa juostuna ja ehtinyt juoksemaan vasta neljä starttia oli vielä viimeinen sana sanottavana ja ruuna lensi viimeiset 100 metriä voittoon asti!!! Taivas varjele, mikä hevonen!!!! Laittakaa nimi mieleen. Uskallan väittää, että se oli kaikkien aikojen suurin yllätysvoittaja kriterium-karsinnoissa kertoimella 65 ja peliprosentit Toto65-pelissä oli ainoastaan 0,19!!!!!







Everlasting Boogie järjesti jättiyllätyksen Kriterium-karsinnassa💓
kuva: Janne Kähkönen
 ( kuvaa ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)


Sama meininki jatkui lähdössä viisi, kun Trailblazer otti uransa ensimmäisen voittonsa. Johdossa juossut Rock Vicen ja sen rinnalla Blackbeardin väsyessä, Trailblazer siirtyi johtoon.  Sands Gangster antoi kovan vastuksen loppusuoralla mutta joutui tyytymään kakkossijaan.





Trailblazer otti uransa ensimmäisen voittonsa Kriterium-karsinnassa 💖
kuva: Janne Kähkönen
( kuvia ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)




Vielä voisi nostaa esille pari mielenkiintoista lähtöä. Lähdössä seitsemän keulapaikan alkuun otti terävästi liikkeelle lähtenyt Crape Match, mutta luovutti paikan sitten suursuosikille Ava Di Alessialle.

Viimeisessä kurvissa tuli Crepe Match johtavan rinnalle ja Toto65-pelin luotetuin hevonen Ava Di Alessia joutui tyytyä kakkossijaan, kun Crepe Match lensi loppusuoralla siitä ohitse.





Viimeisessä Kriterium-karsinnassa elikkä lähdössä kahdeksan keulassa reipasta vauhtia vetänyt Carla Combo ei pystynyt maalisuoralla vastaamaan lähdön suosikille Massimo Hoistin loppukiriin, mutta sinnikäs Carla Combo nappasi kakkossijalla finaalipaikan.

 





Lämminveristen Kriterium-finaali 2022 lähtölista

2600 metriä, palkinto 90 000 euroa.

1. Everlasting Boogie (Kenneth Danielsen)

2. Massimo Hoist (Jukka Hakkarainen)

3. Trailblazer (Juuso Holttinen)

4. Crepe Match (Harri Koivunen)

5. Corazon Combo (Pekka Korpi)

6. Carla Combo (Pekka Korpi)

7. Ava Di Alessia (Hannu-Pekka Korpi)

8. Phantom Opera (Timo Korvenheimo)

9. Yuvarajah (Emma Väre)

10. Callela Nelson (Jukka Hakkarainen)

11. Halley Wania (Markku Nieminen)

12. Sands Gangster (Tero Pohjolainen)

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MYRSKYRIN MUISTOLLE

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

TAIVAS VARJELE! HUH HUH MINKÄ SHOW:N SUOMALAISHEVOSET H.V. TUURI & HIERRO BOKO JÄRJESTIVÄT!

TAIVAS VARJELE, PASSIN LIINU!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

HUH HUH, HIERRO BOKO!

CLICK BAIT & KING OF EVERYTHING KALMARIN TÄHDE

Kahtap Bolognassa kakkonen

KAPTAH VOITTOON BOLOGNASSA