MYRSKYRIN MUISTOLLE

Kuva: Siiri Haapalainen
( kuvia ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)


14.9.2023 Maaseudun tulevaisuudessa oli suru-uutinen, että 27 kertaa urallaan voittanut ja yli 90 000 euroa tienannut ja ennätyksen 22,2a juossut  Myrskyri on nukkunut ikiuneen 💔

Hyvin pysäyttävä ja surullinen uutinen. Huh huh! Tullut seurattua Myrskyrin kilpailu-uraa ja oli niin symppis hevonen ja älyttömän lahjakas. Täytyy sanoa, että suru-uutinen pysäytti minut täysin.











Ari Karttusen omistama ja valmentava Myrskyrille tapahtui Kuopiossa 21.10.2022 vakava loukkaantuminen lähdön jälkeen, kun ruuna säikähti jotakin voittajaesittelystä tulessa tallialueelle päin, noin sata metriä ennen varikkoporttia ja alkoi viemään kiitolaukkaa ja sitten alkoi potkimaan mitä se on joskus nuorempana myös tehnyt. Myrskyri kaatui varikkoportin vierelle maahan, kun jalka juuttui kärryihin kiinni. Eläinlääkärin tarkastuksessa selvisi, että etupolveen tuli murtuma. Ennusteet olivat huonot eikä kirurgisia toimenpiteitä voitu tehdä.


Myrskyrin viimeinen startti 21.10.2022

Turon Myrskyn & Seribellan poika on päässyt karkuun juuri potkimisen takia ensimmäisen kerran 3-vuotiaana.Ari Karttunen osti Myrskyrin, kun ruuna oli 5-vuotias ja opetti sen uudelleen, mutta korvien väliin jäänyt reaktio, että heti alkaa potkimaan.

Huonosta ennusteesta huolimatta Vesa Luukon kasvattama 10-vuotiaan ruunan polvi oli parantunut jo hyvin kesäkuuhun 2023 mennessä. Luu oli murtunut neljään osaan, mutta oli luutunut todella nopeasti. Yksi väli siinä oli pieni kysymysmerkki. Hevosen käytös alkoi kuitenkin muuttumaan sellaiseksi, että olivat eläinlääkärin kanssa päättäneet, ettei ruunaa ole enää syytä kiusata.

Myrskyri on kilpaillut 106 kertaa ja voittanut niistä 27 kertaa ja muilla totosijoilla  24 kertaa. Voittosumma yli 90 000 euroa. Vuonna 2020 oli yksi Suomen voitokkaimmista ravihevosista voitettuaan kauden aikana 13 kertaa.

                                                                                 Myrskyri juoksi oman ennätyksensä 22,2a/ Vermossa 28.4.2021                                                                .



 

MYRSKYRILLE:

Niin yllättäen,

Niin äkkiä lähdit pois,

Emme hyvästiä sanoa saaneet.

Emme nähneet, 

kun silmäsi sulkeutui,

Mutta uneen rauhaisaan,

silmäsi suljit.

Ei täältä kauniimmin lähteä vois,

kuin hiljaa nukkua pois.

Tiedämme sun hyvä olla nyt on,

Jätit muistosi,

Lämpimän sydämiimme,

Emme unohda muistoasi,

Elät muistoissamme aina,

Hyvää matkaa,

 hevosten taivaaseen ihana Myrskyri! 💔

5.5.2013-14.9.2023

 

Kuva: Siiri Haapalainen
( kuvia ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

TAIVAS VARJELE! HUH HUH MINKÄ SHOW:N SUOMALAISHEVOSET H.V. TUURI & HIERRO BOKO JÄRJESTIVÄT!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

TAIVAS VARJELE, PASSIN LIINU!

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

CLICK BAIT & KING OF EVERYTHING KALMARIN TÄHDE

HUH HUH, HIERRO BOKO!

AUTETAAN YHDESSÄ LUONNONELÄIMIÄ

Kahtap Bolognassa kakkonen