ORLANDON MUISTOLLE


 

Kuva: Moona Mäntyvaara

27.12.2023 Travrondenissa oli suru-uutinen, että 77 starttia juossut, joista voitti yhdeksän kertaa urallaan ja 22 kertaa muille totosijoille ja 169 953 € tienannut ja ennätyksen 09,7a juossut Orlando menehtyi Monte startin jälkeen Solvallassa Tapaninpäivänä 26.12.2023. Tähtitamma Orlando kaatui pian lähdön jälkeen eikä mitään ollut tehtävissä. Paikalla oli useita eläinlääkäreitä.


Kuva: Moona Mäntyvaara

Rataeläinlääkärinä Solvallassa toiminut Hans Bernhardsson kertoi Travronden-lehdelle, että nämä ovat aina traagisia asioita, mutta Orlandon hengen pelastamiseksi ei ollut mitään tehtävissä. Tamma ei menehtyessään kärsinyt eikä ehtinyt kokemaan kipua. Bernhardsson vielä jatkoi, että ruumiinavauksessa ja raportissa selviää mitä on tapahtunut, mutta se on vain omistajien saatavilla. Hän  epäili syyksi akuuttia verenkiertohäiriötä.

https://www.travronden.se/travsport/halsa/dodsfall/a/sjuariga-orlando-dog-pa-stallbacken-efter-loppet

https://www.hevosurheilu.fi/ravit/uutiset/tammavaltikan-kolmonen-menehtyi-tapaninp%C3%A4iv%C3%A4n%C3%A4-syd%C3%A4meen-sattuu

 

Hyvin pysäyttävä ja surullinen uutinen. Huh huh! Tullut seurattua Orlandon kilpailu-uraa ja täytyy sanoa, että suru-uutinen pysäytti minut täysin. En meinaa uskoa vieläkään tätä todeksi. Niin järkyttävä uutinen tämä oli ja on yhä edelleen. Osanottoni omistajille Timo Loula & Mertsi Grönstrand, kasvattaja Tomas Jonsson, valmentaja Fredrik Wallin.


Kuva: Moona Mäntyvaara


Riina Rekilä valmensi 2018–2019 ja vuodesta 2020 alkaen valmensi Fredrik Wallin.

Orlando oli hyvin lahjakas hevonen. Menestystä tuli niin Ruotsista, Ranskasta kuin Suomesta. Orlandon vahvuus oli kestävyys. Jaksoi aina tulla loppuun asti. Kaiken puolin oli todella upea hevonen. Todella sääli, että ei ehtinyt jättää yhtään jälkeläistä ja että kilpailu-ura jäi näin lyhkäiseksi.

 

Ruotsin startit löytyy täältä:

https://sportapp.travsport.se/sportinfo/horse/ts752468/pedigree?origin=all&vintage=all&limit=all&grandpa=all&gender=all

 

Ranskan startit löytyy täältä:

https://www.letrot.com/stats/chevaux/orlando-%28swe%29/ZGJaZgYDAQcO/courses?

 

Suomen startit löytyy täältä:

https://heppa.hippos.fi/heppa/horse/RacingHistory,$HorseSearchResult.$HorseLink.$DirectLink.direct?sp=l8857997174105953235&sp=X

 

16.9.2023 Tammavaltikka

https://www.veikkaus.fi/fi/veikkaustv/tototv/97757

 







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MYRSKYRIN MUISTOLLE

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

TAIVAS VARJELE! HUH HUH MINKÄ SHOW:N SUOMALAISHEVOSET H.V. TUURI & HIERRO BOKO JÄRJESTIVÄT!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

TAIVAS VARJELE, PASSIN LIINU!

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

Kahtap Bolognassa kakkonen

CLICK BAIT & KING OF EVERYTHING KALMARIN TÄHDE

HUH HUH, HIERRO BOKO!

AUTETAAN YHDESSÄ LUONNONELÄIMIÄ