HUH HUH MINKÄ SHOWN JÄRJESTIT HORSY DREAM

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
( kuvaa ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)


Elitloppet järjestetään vuosittain toukokuun viimeisenä sunnuntaina. Elitloppet-viikonloppu on yksi Ruotsin suurimmista vuosittaisista urheilutapahtumista. Elitloppet on kansainvälinen kutsukilpailu, jossa ennen finaalia ajetaan kaksi kahdeksan hevosen karsintalähtöä. Kummastakin neljä parasta pääsee samana päivänä ajettavaan loppukilpailuun, jonka voittaja saa 5 miljoonaa kruunua eli noin 476 500 €. 

Ravimaailma sai kokea sellaisen show näytöksen tämän vuoden Elitloppet-finaalissa 26.5.2024, että oksat pois. Huh huh!

Somessa puhuttiin, että tänä vuonna tulee kaikkien aikojen Elitloppet, kun yhteen ottavat Francesco Zet ja  Idao de Tillard. Tuli todellakin kaikkien aikojen Elitloppet ja sen show esityksen meille järjesti Horsy Dream.

Karsinta-lähdössä Horsy Dream kiertää alun kolmatta rataa, kunnes pääsee kuolemanpaikalle. Keulassa Decision Maker  painelee ensimmäiset  500 m / 08,1-vauhtia  ja vauhti pysyy kovana sillä 1000 m mennään 09,7-vauhtia. Horsy Dream voittaa helposti karsinta -lähtönsä ja  viimeiset  500 m tullaan 08,2-vauhtia. Voittoaika upea  1609 m / 09,0a.

Finaaliin pääsee Horsy Dream lisäksi, Hohneck, Francesco Zet ja Borups Victory.


Finaalissa oli terävä lähtökiihdytys, kun ensimmäisenä keulapaikalle lensi Denver Gio ,mutta lähdön suurin suosikki Francesco Zet tuli väkisin hakemaan keulapaikkaa ja  kova oli ensimmäiset  500 m / 07,2-vauhtia,  1000 m / 08,6-vauhtia Francesco Zetin vetämänä. Önas Prince toisella radalla ja sen  takana toisena ulkona  Horsy Dream.

Takasuoralla Horsy Dream lähtee kolmannelle radalle lentävään kiriin ja on hetkessä keula hevosen rinnalla. Viimeisessä kaarteessa Scipion du Goutier & Bonanza du Closetin pojalla  on jo ote Francesco Zetistä ja tämä super hevonen on jo ihan omissa vauhdeissa ja lentää loppusuoralle ylhäisessä yksinäisyydessä. Jean Marie Deschampsin kasvattama ori  voittaa Elitloppet 2024 yli kahdella kymmenellä metrillä! Tällaista ei ole ikinä ennen nähty, kun puhutaan Elitloppet-finaalista. Mitä on juuri tapahtunut?!?


Olen katsonut lähdön uudelleen ja uudelleen ja en voi vieläkään ymmärtää. Horsy Dream oli ihan eri plaaneetalta tuohon lähtöön. Lähdössä lähinnä kilpailtiin kakkos- ja kolmosijoista. En ole koskaan nähnyt, että käydään vetämässä parit hiitit Elitlopetissa. Ihan uskomaton hevonen! Pierre Bellochen valmentama Horsy Dream kävi heittämässä 476 000 € hiitin. Huh huh!

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
( kuvaa ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)

Voittoaika ihan älyttömän upea aika  1609 m / 08,0a ja se on Euroopan kaikkien aikojen kovin aika!  Horsy Dream tulee leikitellen  viimeiset  500 m / 07,5-vauhtia.

Kuva: Terhi Piispa-Helisten
( kuvaa ei saa käyttää ilman kuvaajan lupaa)

Borups Victory tuli toiseksi ja Denver Gio kolmanneksi,  Francesco Zet tuli neljänneksi ja Go On Boy laukkasi loppusuoralla.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HESYN LÖYTÖELÄINPÄIVÄT

ELITLOPPET 2021

PET SEMATARY

Autetaan yhdessä luonnoneläimiä

BODOMJÄRVEN MURHAPAIKALLA

MYRSKYRIN MUISTOLLE

SHOKKIUUTINEN, SUOMEN PARAS RAVIHEVONEN MYYTY ITALIAAN!!!

HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ HETVIINA

TAIVAS VARJELE! SUOMALAISTAMMA DUSKTODAWN BOOGIE VOITTI ARVOSTETUN LÄHDÖN VINCENNESISSÄ

FINLANDIA-AJO 2024